Η ΙΣΙΔΑ ΚοινΣΕπ σας καλεί στο Νέο Κύκλο Σεμιναρίων αγροτικής επιχειρηματικότητας: ΆΝΟΙΞΗ 2018 .
Δηλώστε συμμετοχή άμεσα -Περιορισμένος αριθμός θέσεων Τ. 6977 239 066
Τόπος Υλοποίησης : Γέρακας Αττικής -Θεσσαλονίκης 35 -1ος όροφος Βρείτε μας στο χάρτη
Χρόνος : Κάθε Σάββατο Μεσημέρι απο 12:00- 16:00
Κόστος Συμμετοχής : 50 Ευρώ με ΦΠΑ -Το Σάββατο 31-03-2018 δωρεάν συμμετοχή . Προσφορά γνωριμίας .
Πρόγραμμα Σεμιναρίων τριμήνου : Εκτυπώστε το Πρόγραμμα μας εδώ.ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΣΙΔΑ ΚοινΣΕπ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ- ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
Επικοινωνία με ΙΣΙΔΑ ΚοινΣΕπ -Δήλωση Συμμετοχής : Τ. 6977 239 066, ecogrev @ gmail.com
Εισηγητής : Παπακωνσταντίνου Δημήτριος Γεωπόνος Επιστήμης τροφίμων ΓΠΑ ,Μελετητής – Εκπαιδευτής Ενηλίκων: Μητρώο ΕΟΠΠΕΠ/ΕΦΕΤ /ΙΕΚ /Σχολεία Β Ευκαιρίας/ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Μπορείτε να μας εμπιστευθείτε το επενδυτικό σας σχέδιο ,για να το μορφοποιήσουμε σε προϊόν
Σάββατο 31-03-2018 – Δωρεάν είσοδος -Open day 12-16:00
Θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης
Επιλογή και στήσιμο του χώρου
Απαιτήσεις για το Σύστημα – Διαδικασίες /Αρχεία
Απαιτήσεις για την Εγκατάσταση και τον εξοπλισμό
Απαιτήσεις αδειοδότησης
Στοιχεία Φακέλου Πληροφοριών προϊόντος /αρχεία
Δήλωση Συμμόρφωσης με GMP- ISO 22716:2007
Σαπούνι ψυχρής μεθόδου
Βότανα για καλλυντική χρήση
Α ΄ ύλες –Αρχείο εγκεκριμένων προμηθευτών
Εξοπλισμός εργαστηρίου
Business Plan
Εργαστηριακή Παρασκευή σαπουνιού
Ενυδατική κρέμα (w/O)
Βασικές αρχές παρασκευής καλλυντικών
Επιλέγοντας γαλακτωματοποιητή –τι να γνωρίζω ;
Μελέτη Συνταγής ενυδατικής κρέμας
Μελέτη Συνταγής κηραλοιφών
Μελέτη συνταγής
Σάββατο 16 -04-2018 , ώρα 12-16:00
Θεσμικό πλαίσιο Μονάδας τυποποίησης ελιάς
Επιλογή και στήσιμο του χώρου της μονάδας
Βήματα αδειοδότησης .
Γνωστοποίηση της δραστηριότητας
Υγειονομικές απαιτήσεις
Προδιαγραφές ποιότητας
Πιστοποιητικό καταλληλότητας για εξαγωγή .
Ένταξη σε Επιδοτούμενα Προγράμματα ΠΑΑ 14-20 .
Τεχνική περιγραφή σταδίων παραγωγής
Διάγραμμα ροής της μονάδας
Ελιές ΠΟΠ &ΠΓΕ Ελιές Βιολογικές
Μελέτη HACCP
Εγκατάσταση του Συστήματος HACCP .
Προαπαιτούμενα
Διαδικασίες και Αρχεία
Επιθεώρηση του Συστήματος
Φύλλο Ελέγχου HACCP .
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/04/18 ώρα 12-16:00
Κατηγορίες μελιού .
Το μέλι ως τρόφιμο- Ποιοτικά κριτήρια
χαρακτηριστικά του μελιού – ΚΤΠ
φυσικές ιδιότητες του μελιού
Ετικέτα μελιού
Τεχνικές προδιαγραφές
Ταυτοποίηση μελιού
Βιολογική εκτροφή μελισσών
HACCP σε Μονάδα Τυποποίησης μελιού
Προδιαγραφές μελιού
Αρχείο προμηθευτών και Α΄& Β’ υλών
Αρχείο Κρίσιμων Σημείων ελέγχου
Αρχείο αναλύσεων
Αρχείο ατομικής υγιεινής
Αρχείο προγράμματος καθαριότητας και απολύμανσης
Αρχείο απεντόμωσης
Αρχείο συντήρησης εξοπλισμού
Αρχείο εκπαίδευσης
Επαλήθευση του Συστήματος
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/04/2018 & Σάββατο 23-06-2018 ώρα 12-16:00
Νομοθεσία και Ορισμοί
Ετικέτα ελαιολάδου
Ελαιόλαδο με Πολυφαινόλες
Παρθένα Ελαιόλαδα ψυχρής έκθλιψης
Ελαιόλαδο ΠΟΠ –Ολοκληρωμένης /GLOBALGAP
/με αποτύπωμα άνθρακα/ με Κοσέρ /Με Χαλάλ
Βιολογικό Ελαιόλαδο
Λάδια απόσμησης
Κριτήρια Ποιότητας
Πιστοποίηση Ποιότητας
Οργανοληπτική αξιολόγηση.
Ελληνικό Σήμα για το ελαιόλαδο
Οδηγός ορθών πρακτικών για Extra Παρθένο ελαιόλαδο
Στην εγκατάσταση του ελαιώνα
Στην παραλαβή στο ελαιουργείο
Στην μάλαξη
Στον διαχωριστήρα
Στην αποθήκευση
Αδειοδότηση Μονάδας τυποποίησης ελαιολάδου -HACCP /ISO 22000:2005
Επιλογή και στήσιμο του χώρου
Μηχανολογικός Εξοπλισμός
Γνωστοποίηση της δραστηριότητας
Υγειονομικές απαιτήσεις
Ιχνηλασιμότητα- Εντολή παραγωγής
Διάγραμμα ροής
Διαδικασίες και Αρχεία του Συστήματος
Φύλλο ελέγχου του Συστήματος
ΣΑΒΒΑΤΟ 05/05/2018 ώρα 12-16:00
Βασικές έννοιες για κτηνοτρόφους
ΟΣΔΕ-Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης –Πύλες ΟΣΔΕ
Ενισχύσεις για κτηνοτρόφους
Μητρώο Κτηνοτροφικής -ΔΑΟΚ –ΥΠΑΑΤ
Μητρώο αγροτών –ΚΕΠΠΥΕΛ -ΟΠΕΚΕΠΕ
Ενεργός γεωργός – Νέος Γεωργός –Τυπική απόδοση
Επιχειρηματικό σχέδιο- Σχέδιο Βελτίωσης
Επιλέξιμες δαπάνες για ποιμνιοστάσιο
Υποχρεώσεις ως παραγωγός γάλακτος
Οδηγός ίδρυσης Κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων
Επιλέγοντας την τοποθεσία του ποιμνιοστασίου
Επιλέγοντας τύπο ποιμνιοστασίου & Αμελκτηρίου
Σύνδεση με δίκτυα
Επιλέγοντας την φυλή των ζώων
Επιλέξιμοι βοσκότοποι
Πίνακας υπολογισμού : Ζωοτροφών , παραγωγής γάλακτος και κρέατος
Αδειοδότηση του ποιμνιοστασίου
Πρόχειρα καταλύματα
Προεγκεκριμένου τύπου /από ΥΠΑΑΤ
Με έγκριση του τύπου /Μεταλλική κατασκευή
Με Οικοδομική άδεια /Συμβατικά ποιμνιοστάσια
Μελέτη Γεωπόνου
Έγκριση Διάθεσης αποβλήτων
Ζωοτεχνικά Στοιχεία
Χώροι του ποιμνιοστασίου
Στοιχεία Υγιεινής και φροντίδες
Κατάρτιση Σιτηρεσίου και διατροφή
Αναπαραγωγική διαδικασία
Σήμανση
Συμπληρώνοντας ορθά το Μητρώο της Εκμετάλλευσης
, ΣΑΒΒΑΤΟ 12/05/2018 ωρα 12-16:00
Ίδρυση Μικρού εργαστηρίου Γαλακτοκομικών χαμηλής όχλησης
Επιλογή και στήσιμο του χώρου
Αδειοδότηση του εργαστηρίου
Πίνακας Μηχανολογικού Εξοπλισμού
Διάγραμμα ροής φέτας
Διάγραμμα ροής σκληρών τυριών
Διάγραμμα Ροής Γιαούρτης
Υγειονομικές απαιτήσεις
Απαιτήσεις ως μεταποιητής γάλακτος
Τεχνική περιγραφή των σταδίων παραγωγής
HACCP –ορθή Υγιεινή πρακτική
Εγκατάσταση του Συστήματος HACCP
Διαδικασίες και Αρχεία του Συστήματος HACCP
Προδιαγραφές τελικών προϊόντων ΠΟΠ & ΠΓΕ
Φύλλο ελέγχου HACCP .
Ίδρυση Γαλακτοπωλείου
Οικοτεχνία ΚΗΜΟ /Γαλακτοκομικών
Γνωστοποίηση Δραστηριότητας
Αδειοδότηση Γαλακτοπωλείου
Εργαστηριακή παρασκευή
Παρασκευή σκληρού τυριού
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/05/2018 ώρα 12-16:00
Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας /ΚΗΜΟ
Επιλέγοντας την τοποθεσία του εργαστηρίου
Επιλέγοντας τον Μηχανολογικό εξοπλισμό
Γνωστοποίηση της Δραστηριότητας
Υγειονομικές απαιτήσεις
Τεχνικός φάκελος προϊόντος
Προδιαγραφές τελικών προϊόντων
Προδιαγραφές Α΄& Β΄υλών
Τεχνική περιγραφή των σταδίων παραγωγής Ζυμαρικών
Ετικέτα
Απαιτήσεις του συστήματος HACCP για Ζυμαρικά
Διαδικασίες και Αρχεία του Συστήματος
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/06/2018 & Σάββατο 30-06-2018 ώρα 12-16:00
Μέθοδοι παραλαβής αιθερίων ελαίων
Απόσταξη με νερό
Απόσταξη με νερό και ατμούς
Απόσταξη με ατμούς
Διάρκεια της απόσταξης
Με εκχύλιση με πτητικούς διαλύτες
Με εκχύλιση με ψυχρό λίπος
Νομοθεσία της Ε.Ε για τα Βότανα
Παραδοσιακό φάρμακο φυτικής προέλευσης
Συμπλήρωμα διατροφής
Μονογραφίες φυτικών δρογών / ΕΜΑ –Ευρ.Οργαν.Φαρμάκων
Ποιοτικός έλεγχος των προς εξαγωγή αρωματικών φυτών
Αιθέρια έλαια –Τεχνικά στοιχεία
Σύσταση των αιθερίων ελαίων
Αποδόσεις σε αιθέρια έλαια
Συνθήκες συντήρησης
Φυσικο -χημικές σταθερές
Αιθέρια έλαια καθορισμένου Χημειότυπου
Χρήσεις στα φυσικά καλλυντικά
Μηχανολογικός Εξοπλισμός αποστακτηρίου
Βεβαίωση καταλληλότητας εξοπλισμού
Προμηθευτές εξοπλισμού
Μικρά Αποστακτήρια στην Ελλάδα
Ενισχύσεις και Μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020 στον κλάδο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
Οικονομικά στοιχεία καλλιεργειών αρωματικών φυτών
Οδηγός καλλιέργειας Βιομηχανικής κάνναβης .
Καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης
επιλογή ποικιλίας
Χρήσεις
έλεγχος καλλιέργειας
ΣΑΒΒΑΤΟ 09/06/2018
ώρα 12-16:00 Κόστος συμμετοχής : 20 € με ΦΠΑ
Μαθήματα Οικολογικής σοφίας από ένα κήπο
Η προετοιμασία είναι το πάν
Η ισορροπία είναι το κλειδί
Η υπομονή είναι αρετή
Καλλιεργείστε την ποικιλομορφία /κλαδέψτε το περιττό
Μη μένετε πολύ σε ένα μέρος / αμειψισπορά και αγρανάπαυση
Εξαλείψτε τα παράσιτα
Στηρίξτε ότι αγαπάτε /Με υποστήλωση και φροντίδα
Σεβασμός στο κύκλο της Ζωής που αντανακλάται στη σοδειά
Ανακαλύψτε την σιωπή του Χειμώνα
Οδηγός Κηπουρικής
Προγραμματισμός Λαχανόκηπου
Χειμερινά λαχανικά
Ανοιξιάτικα λαχανικά
Το κόστος συμμετοχής για κάθε Σεμινάριο είναι
50 € με ΦΠΑ
στο Τ. 6977 239 066 Τ. 210 3457184
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.