ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΓΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1/8/2018

Βαίνει προς ολοκλήρωση το πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Επαγγελματικής και Κοινωνικής συμβουλευτικής και που υλοποιεί το Δίκτυο Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής για Αφγανές γυναίκες πρόσφυγες χαμηλών προσόντων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και την ακούραστη συμπαράσταση της εκπροσώπου του κ. Φωτεινής Καλπακιώτη !!! Μετά από 30 ώρες εκπαίδευσης με βιωματική μεθοδολογία, δημιουργία εικονικών κοινωνικών επιχειρήσεων, δικτύωση και συνεργασία με υπάρχουσες κοινωνικές επιχειρήσεις, ευελπιστούμε ότι, οι ηρωίδες αυτές γυναίκες με τις οικογένειές τους, που επιβίωσαν από άπειρες κακουχίες στο μεγάλο τους ταξίδι από τα βουνά του Αφγανιστάν και του Ιράν, θα τολμήσουν και για την επαγγελματική/ επιχειρηματική και κοινωνική τους ένταξη στην Ελλάδα, μέσα από της δημιουργία ή ένταξη σε κοινωνικές επιχειρήσεις, με την εθελοντική βοήθεια και στήριξη του Δικτύου.

Άκρως σημαντική υπήρξε μάλιστα σήμερα η συνάντηση των εκπαιδευομένων Αφγανών γυναικών, με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΑΜΕΑ «Συνεργασία- Δημιουργία» , κ.Γιώργο Ρεθυμνιωτάκη, στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων. Η επίσκεψη έγινε για την δικτύωση κ διερεύνηση συνεργασιών απασχόλησης κ επιχειρηματικότητας για τις άνεργες πρόσφυγες στον ή με τον Συνεταιρισμό!!!!( βλ. φωτο)

Στους εκπαιδευτές, στα στελέχη του Δικτύου και στα στελέχη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, δίνει χαρά και ικανοποίηση η προοπτική απασχόλησης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας αυτών των γυναικών! Οι συνεργασίες με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και με άλλες Κοινωνικές Επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για να διευρύνουμε τις προοπτικές απασχόλησης , τόσο αυτών όσο και των συζύγων του με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, αρχές από τις οποίες δι΄πετεται η Κοινωνική Οικονομία Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής τις καλοδέχεται και τις στηρίζει..και θα είναι συνεχώς μαζί τους για υποστήριξη σε κάθε πρωτοβουλία τους με διαπολιτισμική προσέγγιση και μεθοδολογία εκπαίδευσης και συμβουλευτικής !!!!

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή οι τελευταίοι για το 2018, κύκλοι επιχειρηματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου Entryway

entryway 1Στην Αθήνα διεξήχθησαν οι τελευταίοι για το έτος 2018, «Κύκλοι Εκπαίδευσης για Νέους Επιχειρηματίες Δίχως Σύνορα» που πραγματοποίησε με επιτυχία το ΚΕΠΑ από 10 έως 21 Δεκεμβρίου 2018, με την ενεργό υποστήριξη του Δικτύου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής και την ευγενική φιλοξενία της Αλβανικής Κοινότητας στο Μεταξουργείο. Την έναρξη του προγράμματος επιχειρηματικής εκπαίδευσης χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Δικτύου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής, κα. Θεοδώρα Ντούλια, καθώς και εκπρόσωποι του Δικτύου, μεταξύ αυτών οι κ.κ. Τέσσα Αυγερινού και Σύρος Κοσκοβόλης.

Μεταξύ των θεματικών πεδίων του Προγράμματος, συγκαταλέγονται η ανάπτυξη ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου, μέθοδοι και εργαλεία για την διερεύνηση της αγοράς και την δημιουργία σχεδίου μάρκετινγκ, τακτικές προώθησης της επιχείρησης και ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου οικονομικού πλάνου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να επεξεργαστούν την επιχειρηματική τους ιδέα χρησιμοποιώντας κατάλληλα «εργαλεία» και μεθόδους, όπως το «Επιχειρηματικό Μοντέλο Καμβά» (Business Model Canvas) και τον «Σχεδιασμό Υπηρεσιών» (Service Design), προκειμένου να αποτυπώσουν με απλά μέσα, τα βήματα τα οποία χρειάζεται να ακολουθήσουν για να δομήσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να κάνουν την ιδέα τους, πράξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, έπειτα από αξιολόγηση της επιχειρηματικής τους ωριμότητας, το 45% των συμμετεχόντων, θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που παρέχεται δωρεάν από το έργο EntryWay, την διεξαγωγή εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης κυρίως σε θέματα διαδικαστικά ως προς την έναρξη μίας επιχείρησης, δημιουργίας business plan, διαχείρισης οικονομικών, και τρόπους χρηματοδότησης. Επιπροσθέτως, όσοι προχωρήσουν στο τελικό στάδιο του έργου, με νομική – φορολογική έναρξη επιχείρησης, θα επωφεληθούν από την διάθεση ενός μέντορα, που θα τους υποστηρίξει στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Το έργο EntryWay – Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεντρώνει έξι εξειδικευμένους εταίρους σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία και Ελλάδα, που δεσμεύονται να μοιραστούν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους αναφορικά στη στήριξη της οικονομικής ένταξης μεταναστών μέσω δυνατοτήτων αυτό-απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

We see the Future

Services

Διαφημίστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με λίγα όμορφα λόγια

  • Lorem ipsum dolor sit amet
  • Vestibulum lacinia arcu eg
  • Fusce nec tellus sed augue semper porta
  • Et nulla sit amet nec tellus
  • Duis gravida ante auctor euismod convallis
  • Lorem ipsum nulla sit amet amet
  • Nulla egdarto sit tellus